Predsjednik Hrvatskih suverenista, Marijan Pavliček danas je u Vukovaru održao konferenciju za medije na temu uvođenja eura.

Pavliček je još jednom izrazio negodovanje zbog odluke vlade da Republika Hrvatska u vrijeme najveće financijske i energetske krize Europske unije, u vrijeme kada je inflacija na rekordnih 13,5 posto ulazi u eurozonu.

Naglasio je da su u posljednjih godinu dana cijene prehrambenih proizvoda i bezalkoholnih pića porasle za 20 posto, dok rast plaća nije bio razmjeran rastu cijena. Ponovno je izrazio strah od poskupljenja u prvoj godini članstva u eurozoni u vidu zaokruživanja cijena. “Gotovo svi proizvodi na trgovačkim policama već će u idućih mjesec dana biti zaokruživani na viši iznos. Dakle sve ono što je danas 15.30€ centi, bit će zaokruženo na 15.99€.

Vlada, a samim time i Republika Hrvatska ponovno srljaju u nešto na što nismo spremni, a na štetu hrvatskih građana preko čijih će se leđa te posljedice slomiti.”

Vladini argumenti za ulazak u eurozonu nemaju smisla

Ponovit ću, smatramo da nismo spremni te da ni jedan argument vladajućih ne stoji, od povećanja broja turista do povećanja investicija. Jedini valjani argument jest da ćemo imati bolji kreditni rejting radi daljnjeg zaduživanja, što je izgleda jedini način funkcioniranja ove vlade i njezin maksimalni domet.

Zastupnici Hrvatskih suverenista bili su među 13 zastupnika koji su glasovali protiv. Svih 117 zastupnika u Hrvatskom saboru koji su podržali zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, vrlo skoro će plakati zbog svoje odluke.

Najgore od svega je što će plakati hrvatski narod čiji će standard dodatno pasti zbog ove odluke vladajućih i svih drugih zastupnika koji su to podržali.” zaključio je Pavliček.

Za kraj su pokazali simboličnu osmrtnicu za Kunu od koje se opraštamo u subotu u ponoć, a koju su pripremili Suverenisti.

Izvor: Sloboda.hr