pauletić, mostFoto: HRT

Most je, u nazočnosti čelnika stranke, predstavio svojeg kandidata za gradonačelnika Splita. To je Robert Pauletić, putopisac i publicist, kvizoman i čovjek iznadprosječne inteligencije.

S konferencije za novinare poručili su kako je za grad s najvećom stopom rasta u turizmu donedavni zamjenik ministra turizma u Oreškovićevoj vladi – najbolje rješenje.

“Turistički moćinici iz Europe govore kako je Split iduća najbolja stvar na Mediteranu. Moj cilj je od Splita napraviti turistički dragulj koji će stati uz bok Monte Carlu, Cannesu i Sorrentu”, najavio je Pauletić.

“Kao svjetski putnik i poduzetnik suprostavit ću se profesionalnim političarima kojima su usta puna programa i planova. Većina mojih protukandidata niti je išta vidjela od svijeta, niti je ikada pošteno radila u realnom sektoru, a ja to uspješno radim posljednjih 30 godina. Budućnost našeg grada ne može počivati samo na turizmu. Moramo ulagati u brzo rastuće nove tehnologije, u sve planove ugraditi moderan tehnološki park, naći načina da zadržimo mlade Splićane u Splitu”, kazao je Pauletić.

Najavio je da će u Gradskoj upravi za 20 posto smanjiti broj zaposlenih, uz sistematizaciju te premještanje dijela gradske uprave na Dračevac ili drugu lokaciju.

Po njemu, treba uvesti kontrolu radnog vremena putem kartica, ali i kontrolu učinkovitosti.

Osim cesta koje su mu prioritet, Pauletić je kazao da od svih kandidata za gradonačelnika jedino on može riješiti odlagalište otpada Karepovac i Lečevicu te da će se više posvetiti istočnim gradskim kotarevima, ali i vječnom problemu grada – parkiralištima. Najavio je gradnju montažnih garaža čime bi se riješio trenutni nedostatak 12 tisuća parkirališnih mjesta. Razgovorom s Vladom i bankama riješio bi problem Spaladium arene.

U kampanji će potrošiti trostruko manje od glavnih konkurenata, no nije želio govoriti o iznosima.

Izvor: Sloboda.hr/HRT