roterham engleska silovanje imigranti

Osmero muškaraca osuđeno je zbog kampanje seksualnog nasilja i zlostavljanja djevojčica u Rotherhamu, sjeverna Engleska, koja je trajala posljednjih 13 godina.

Okrivljenici su proglašeni krivim za silovanja, seksualne napade, oduzimanje slobode djevojčica koje su tada bile stare 13 i više godina.

Istraga iz 2014. godine, koju je vodila profesorica Alexis Jay, otkrila je da je barem 1.400 djece bilo predmetom seksualnog iskorištavanja u Rotherhamu u razdoblju između 1997. i 2013. godine.

Imena osuđenih su: Sageer Hussain, Mohammed Whied, Ishtiaq Khaliq, Waleed Ali, Asif Ali, Masoued Malik, Basharat Hussain i Naeem Rafiq.

„Njihove žrtve su zlostavljane, seksualizirane i u nekim slučajevima podvrgnute degradirajućim i nasilnim djelima“, rekao je Peter Mann, javni tužitelj u postupku.

„Sageer Hussain imao je ključnu ulogu u mamljenju djevojčica, sprijateljivanju s njima, od kojih je neke kasnije podvodio i dijelio sa kolegama i poznanicima.“

„Djela ovih muškaraca su odvratna i užasavajuća. Pokrenuli su i održavali kampanju seksualnog nasilja i zastrašivanja prema djevojčicama.“

U veljači ove godine, banda drugih šestero muškaraca osuđena je na ukupno 103 godine zatvora zbog zbog sudjelovanja u kampanji silovanja i seksualnog iskorištavanja djevojčica u gradu.

Ovo zasigurno nije posljednje suđenje ovog tipa što se tiče Rotherhama.

Izvor: Independent/Tribun.hr