zenica operacija damask vehabije islamska država

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u srijedu poslije podne uhitili su još jednu osobu pod optužbom za pomaganje terorističkoj organizaciji Islamska država (IS), nakon što su ranije tijekom dana i u utorak navečer priveli šest drugih osoba koje se sumnjiče za slična kaznena djela.

Kako je priopćeno iz sjedišta SIPA-e, u Zenici je uhićena osoba s inicijalima M.T. rođena 1948. godine pod sumnjom za financiranje terorističkih aktivnosti.

Riječ je o još jednoj akciji u okviru operacije pod kodnim nazivom “Damask” započetoj u rujnu 2014. godine s ciljem presjecanja izvora financiranja IS-a u BiH i onemogućavanja novačenja bosanskohercegovačkih državljana za sudjelovanje u ratnim sukobima u Siriji.

Od šest osoba koje su pod optužbama za terorizam uhićene ranije tijekom dana i u utorak tri su već predane državnom odvjetništvu BiH, a nad ostalom trojicom u SIPA-i i dalje provode kaznenu obradu.

Provedba operacije “Damask” intenzivno se nastavlja u pravcu otkrivanja svih počinitelja i dokumentiranja kaznenih djela, naveli su iz krovne bosanskohercegovačke policijske agencije.