parking_zagreb

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, upozorio je vozače i vozačice da od sutra, 1. ožujka na snagu stupa redovno i potpuno provođenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što znači i oštro kažnjavanje za nepropisno parkiranje.

Bandić u priopćenju podsjeća kako su prometni redari u zadnja dva mjeseca, po njegovu naputku, za premještanje nepropisno parkiranih vozila izdavali opomene i upozorenja, dok od sutra kazne za nepropisno parkiranje pisat će se odmah.

‘U navedenom prijelaznom razdoblju mjerama izricanja opomena i upozorenja zbog učinjenog prekršaja, nastojali smo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se prometnih propisa pridržavali zbog nas samih i sigurnosti svih sudionika u prometu. Vjerujem da smo i ovime, barem malo, doprinijeli tomu cilju.

Cilj nije kažnjavanje niti punjenje Proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju. U konačnici bili bismo najsretniji kada uopće ne bismo trebali koristiti nepopularne paukove, nego ih prodali ili darovali tamo gdje su potrebni.

Autor: F.Č./tportal
Foto: Bussines.hr