obuljenFoto: fah

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek novinarima je kratko otkrila što će raditi prvi radni tjedan.

“Intenzivno ćemo ovaj tjedan raditi sa suradnicima u ministarstvu. Bila sam u ministarstvu dugo godina, većinu suradnika poznajem, imamo urgentne stvari koje trebamo napraviti oko proračuna, ali trebat će neko vrijeme, uvijek treba, ali nadamo se što kraće”, rekla je ministrica.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković ranije je izjavio kako će prvog radnog dana krenuti najprije s organizacijskim aspektom rada Vlade, potom pripremom prve sjednice za četvrtak, a najavio je i vrlo skoro pripremu za proračun za 2017. godinu.

“Danas krećemo s poslom, najprije organizacijski aspekt rada Vlade, samog ureda Vlade, nakon toga konzultacije s ministrima, priprema za prvu sjednicu Vlade u četvrtak”, kazao je Plenković pred Banskim dvorima prvog radnog dana nove Vlade.

Kako je najavio, danas ima sastanak s ministrima i prve konzultacije oko nekih žurnih stvari koje će uskoro pred Vladu, a sutra neformalni sastanak sa svim članovima Vlade.

“Cijeli dan će biti sastanci. Vidjet ćemo koliko će biti širi, ali imamo prvo konzultacije oko nekoliko žurnih stvari koje će uskoro ići pred Vladu. Mislim da ćemo sutra imati jedan cjeloviti neformalni sastanak sa svim članovima Vlade”, rekao je Plenković.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr