obuljen hasanbegović portret starčevićFoto: fah/Sloboda.hr

Bivši ministar Zlatko Hasanbegović portret Oca domovine Ante Starčevića posudio je od Matice hrvatske i postavio ga u ured u Ministarstvu kulture, a nova ministrica Nina Obuljen ga je Matici vratila.

“U ponedjeljak su nas nazvali iz Ministarstva kulture i rekli da nam žele vratiti tu sliku i već idući dan je ona stigla. Postojao je ugovor o posudbi tog portreta Ministarstvu kulture, koji smo sklopili s Hasanbegovićem, nova ministrica nije ga željela i sad je Starčević opet kod nas”, rekla je Novom listu tajnica Matice hrvatske Ana Kranjčić.

Hasanbegović je portret posudio od Matice hrvatske i postavio ga u ured, a nova ministrica kulture ga je Matici vratila.

“Svatko ima pravo na svoj estetski odabir, pa tako i sadašnja ministrica. A u novonastalim okolnostima Starčeviću zapravo tamo više i nije mjesto. Možda bi u Ministarstvu kulture sada bolje odgovarali portreti Hrvoja Hribara iz HAVC-a ili v.d. intendanta riječkog HNK Marina Blaževića”, rekao je u izjavi za Novi list Zlatko Hasanbegović, komentirajući odluku njegove nasljednice u Ministarstvu kulture.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr/Novi list