U završnici utakmice 2. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u kojoj su Slovenija i Njemačka u zagrebačkoj Areni odigrali 25:25 i to pogotkom Njemačke iz sedmerca po isteku vremena nakon dugotrajnog pregledavanja snimke, ustanovljeno je kako su suci taj sedmerac dosudili jer je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24:24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela ‘brzi centar’ te je Blaž Janc pogodio za 25:24.

Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25:25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje. Međutim, nakon ove snimke, u kojoj je sve apsolutno vidljivo i potvrđuje grešku slovenskih igrača, jasno je da žalba nema temelja. A samim time i grube riječi Veselina Vujovića kako EHF-om vladaju ‘debili’ – ne drže vodu.

Prema posljednjim informacijama, slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a. Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Izvor: Sloboda.hr/tportal.hr/Vecernji.hr