čedo čolović hrvatski špijun

Obitelj Čede Čolovića, koji je uhićen u Beogradu zbog sumnje da je suradnik hrvatskih obavještajnih službi, šokirana je informacijom o njegovom uhićenju.

Čolovićeva obitelj, koja živi u Ugrinovcima, tvrdi kako je Čedo trebao otputovati u rodno mjesto Tepljuh u Dalmaciji gdje ima kuću, a njegova sestrična kaže da su ga čekali na ručku, javlja Alo.rs.

“Ne vjerujem u to što pričaju. Čedo nema veze sa špijunažom. On ide u Tepljuh jer tamo ima kuću i obično u njoj provede po mjesec dana. Trebao je sada otići zbog berbe grožđa. Vjerojatno je netko htio da mu napakosti pa su sve izmislili”, kazala je sestrična Danijela dok njegov šogor Milan Borković kaže da ga poznaje od 1974. godine.

“Znam ga više od 35 godina. Ranjen je u Hrvatskoj u rame i ovdje se liječio. On ovdje nije bio vojna osoba i nema nikakvu funkciju u vojsci. Štoviše, Hrvati su ga čak nekoliko puta saslušavali zbog sudjelovanja u ratu”, kazao je Borković.

Srpska Sigurnosno-informativna agencija (BIA) uhitila je u petak Čedu Čovlovića kojeg se sumnjiči da je hrvatski špijun. Njemu je određen 48-sati pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu.

Izvor: Sloboda.hr/Alo.rs/Večernji list
Foto: Alo.rs