obersnel

Danas ujutro došlo je do neugodnog incidenta na tržnici u Rijeci. Politički protest protiv riječkih i hrvatskih političara iz SDP-a u organizaciji Pokreta otpora Slavice Šote, bio je povod nasrtanju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na ženu sitnije građe.

Žena je dočekala gradonačelnika Obersnela uz povike „Kako te nije sram?“, te mu je uputila i nekoliko verbalnih uvreda koje bi političar i muškarac, osobito krupnije građe kao Obersnel, morao moći otrpjeti.

U svakom slučaju, gradonačelnik Rijeke se okrenuo prema ženi, te agresivno vičući krenuo prema njoj. Pri tome joj je na silu i vrlo grubo istrgnuo kišobran iz ruke i situacija je izgledala na rubu težeg incidenta.

Kada se pojavila druga žena govoreći : „Snimaj! Snimaj!“ gradonačelnik Rijeke se primirio.

Slavica Šota je najpoznatija „zviždačica“ u Rijeci, te društveno-politička aktivistica koja je okupila ljude koji nastoje ukazati na neodrživo stanje kriminala i korupcije u Rijeci i Hrvatskoj.

Već je bila osuđena zbog klevete i uvrede protiv drugog uglednog Riječanina Slavka Linića i bivšeg vodećeg člana SDP-a, jer ga je nazvala „vođom korupcije“ i „vrhom kriminalne organizacije“.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr
Foto: Snimka zaslona