Pronađena su živa oba pilota iz srušenog borbenog aviona dvosjeda MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tijekom njegova pada piloti su se uspješno katapultirali i prizemljili, izvijestio je MORH u utorak popodne.

foto HINA/ Marko MRKONJIĆ/ lsd

Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na liječnički pregled.

Oni su se iz zrakoplova MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili.

foto HINA/ Marko MRKONJIĆ/ lsd

Na mjesto nesreće radi potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice.

Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci.

foto HINA/ Marko MRKONJIĆ/ lsd

MORH za 19 sati sazvao konferenciju za medije

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu večeras u 19 sati održat će se konferencija za medije vezano za pad aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) MiG-21 u utorak popodne tijekom planske obučne aktivnosti, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Tiskovna konferencija održat će se u vojarni na Plesu uslijed novonastalih okolnosti, odnosno pronalaska pilota HRZ-a te njihovog prijevoza u bolnicu u Zagreb.

Nazočit će ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Marko MRKONJIĆ/ lsd