gorica nešović, tito, kuća cvijeća

Srpska novinarka Gorica Nešović nikako se ne može nazvati “jugonostalgičarkom”. Ona je, naime, izvještavajući o obljetnicu smrti jugoslavenskog maršala otkrila kako nikada nije bila u Kući cvijeća, niti će danas, iako je stajala tik ispred nje.

Tako je Gorica Nešović pred svekolikim srpskim gledateljstvom neočekivano “izbacila žuč” i dugo čuvanu gorčinu koju u sebi nosi još iz perioda SFRJ:

“Bili smo zadojeni likom Josipa Broza Tita. Učiteljica nam je govorila da ga moramo voljeti više nego vlastitu majku, a to je zaista pakao. Svi učenici imali su dosjee, a ja sam se svog dokopala u 8. razredu. U njemu su bile naše karakteristike, a moj dosje bio je ispisan na dvije strane. Između ostalog, pisalo je da sam radoznala, a to u ono vrijeme svakako nije bilo dobro”, govorila je novinarka u dahu.

“Ne brinite, danas se neće čuti sirena. Nekada se u to vrijeme zaustavljao dah, ljudi su morali izlaziti iz auta kako bi odali počast Titu”, rekla je Gorica Nešović koja je dodala kako je romantično prisjećanje na Jugoslaviju samo trend “jer su neka stara vremena uvijek ljepša”.


Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr