Čak trojica ministara, od kojih četiri aktualna, jedan državni tajnik te ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu, našli su se jutros na udaru Uskoka i policije zbog sumnji da su tražili zapošljavanje preko veze te dodjele poticaja.

Premda nitko iz službenih inistitucija koje provode istragu nije ništa želio reći o akciji, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija i Uskok sumnjiče, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, i ministra mirovinskoga sustava te potpredsjednika Vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Također, na listi osumnjičenih je navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao i ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu.

Postavlja se legitimno pitanje: je li ovo trenutak kada ćemo opet izaći na birališta, s obzirom da su pod istragama čak tri aktualna Plenkovićeva ministra.

ZA ŠTO SE TERETE MILOŠEVIĆ I TOLUŠIĆ?

Miloševića i Tolušića sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog poduzetnika.

ISTRAŽITELJI PROVJERAVAJU HORVATOVU ULOGU U AFERI RIMAC?

Istražitelji navodno provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac, doznaje Telegram. Nju USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Nakon uhićenja Josipe Rimac i Ane Mandac Horvat je tvrdio da ga Rimac nije kontaktirala vezano za potpore. “Tri godine zaredom imamo mišljenje državne revizije bez ikakvih uvjeta. Imamo interne revizijske procese koji su provjeravali određene postupke, imamo konstrukt uvjeta natječaja koji kao program odobrava vlada pa, ako je bilo nekih ekscesa, oni su pojedinačne naravi”, poručio je.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr