niko kovač Azerbajdžan reprezentacija

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Osijeku otvoreni trening, a izbornik Niko Kovač upozorio je da s Azerbajdžancima neće biti lako.

Dan prije trećeg kvalifikacijskog susreta na putu prema Europskom prvenstvu u Francuskoj, Hrvatska je na stadionu Gradski vrt u Osijeku odradila otvoreni trening pred oko 1000 gledatelja. Igrače su tako pratili lijepo vrijeme i vrlo ugodna atmosfera.

Luka Modrić i Marcelo Brozović dobro se oporavljaju od manjih zdravstvenih poteškoća. “Ako sve dobro prođe na treningu, bit će spremni za prvu postavu. No, svi su naši igrači poslije Bugarske osjetili svaku kost i moguće su neke promjene”, najavio je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Stručni je stožer već proučio snimke proteklih utakmica Azerbajdžana te će s igračima napraviti još jednu detaljnu analizu, a odlazak Nikice Jelavića u reprezentativnu mirovinu neće narušiti koncentraciju hrvatskih igrača.

>>> KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Je li zato Nikica Jelavić prekrižio hrvatski dres?

“Stvarno mi je žao zbog toga, ali situacija je takva kakva je i moramo se usredotočiti na teškog protivnika. Posvetit ćemo se onome što nas čeka i pripremiti se za Azerbajdžan koji je obje dosadašnje utakmice izgubio vrlo tijesno. Dobro smo upoznati s njihovim mogućnostima, a i Bertija Vogtsa dobro poznajem”, ispričao je Kovač.

Upravo je njemački stručnjak jedan od najvećih aduta gostujuće momčadi.

“Vogts je bio doživio mnogo uspjeha i kao igrač i kao trener. Njegovo je znanje neupitno i Azerbajdžan neprestano napreduje. No, ključno će na kraju biti kako igrači odigraju na terenu i volio bih da što prije zabijemo pogodak koji bi nam dao vjetar u leđa. Azerbajdžan će se sigurno dobro braniti i prijetiti u protunapadima te moramo biti oprezni, a u ovim su kvalifikacijama sve utakmice jako neizvjesne”, rekao je šef stručnog stožera Hrvatske.

Azerbajdžanski je izbornik najavio da bi hrvatski nogometaši mogli biti u prednosti s obzirom da su naviknuti na igranje važnih utakmica svaka tri dana.

>>> Vatreni posjetili Memorijalni centar Ovčara

“Nadamo se da bi to mogla biti naša prednost, ali to nije jednostavan ritam. To može značiti i umor, no vjerujem da se naši igrači mogu brže oporaviti, a imamo i rješenja s klupe koja mogu unijeti svježinu”, prokomentirao je Kovač.

“Imamo šest bodova, ali morat ćemo se dobro namučiti za nova tri. Sve što smo napravili već je dio prošlosti, nitko nam neće ništa darovati i moramo ispočetka. Bude li naš pristup jednako dobar kao u Bugarskoj, vjerujem i u dobar rezultat”, poručit će hrvatski izbornik igračima prije utakmice.