niko kovač brazil hrvatska izbornik hns

U prvom javnom istupu nakon povratka sa Svjetskog prvenstva, izbornik hrvatskih nogometaša Niko Kovač je priznao: “Poteze sam vukao u dobroj vjeri, pokazalo se da sam pogriješio. Naravno da nakon tog saznanja ne bih sada ponovio istu stvar.”

U razgovoru za Sportske novosti, Kovač je naveo što ga smeta: “Zar je kriva procjena dovoljna za hajku na mene, pogotovo od strane trenera. Ne mogu vjerovati da me najviše blate čak i oni koji su mi se nudili da ih povedem u Brazil kao savjetnike.”

Osim Kovačevih pogrešaka, glavna tema nakon nastupa Hrvatske u Brazilu i ispadanja u prvom krugu, bila je oproštaj nekih igrača.

Klikni LIKE ako i dalje podržavaš Niku Kovača!

“Hrvatska nema široku bazu i svaki nam je igrač potreban, i na svakog računamo ako je spreman podrediti se momčadi. Ni jedan igrač, kao ni trener, ma kako se zvao ne može biti iznad interesa reprezentacije i tako ću se ponašati sve dok sam izbornik”, kazao je Kovač i dao naslutiti da će se ipak nekima koji su bili na Svjetskom prvenstvu, zahvaliti uoči kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2016., koji počinje u rujnu.

Kovač uživa podršku Hrvatskog nogometnog saveza, prije svih predsjednika Davora Šukera. Izbornik je uvjeren da će nastaviti postao koji je preuzeo krajem prošle godine.

“Prihvatio sam ovaj častan posao prije Islanda u dogovoru s HNS-om, na duže staze. Kako se nisam euforično ponašao nakon što smo izborili SP, tako sada neću pasti u tešku depresiju jer nismo prošli u osminu finala”, izjavio je Kovač.

>>> Brazil je trebao ispasti, a Hrvatska igrati u osmini finala!

>>> Vukojević o odlasku iz reprezentacije: Kovač je morao dati priliku Eduardu

Izvor: Goal.com