todorić, agrokor, srbija, ideaFoto: Hina/Google maps

Agrokoru u Srbiji zbog neplaćanja isključuju struju u trgovinama.

“Struja u više od 20 prodajnih objekata Mercatora u Podunavskom i Braničevskom okrugu bit će isključena zbog nepoštivanja ugovora o zakupu prostora i milijunskih dugova”, izjavio je jučer Boban Rajić, direktor kompanije Coka, koja je Mercatoru ustupila i prostor i radnike, prenosi “Insajder”.

Slijedi isključenje u ostalim objektima

U sedam najvećih prodajnih objekata Mercatora u Smederevu struja je već isključena, a slijedi isključenje i u ostalim objektima na tom području kao i u Robnoj kući u Velikoj Plani.

Kompanija Coka iz Smedereva imala je ugovor s Mercatorom o zakupu na 15 godina više od 20 objekata od oko 15.000 kvadratnih metara na području Podunavskog i Braničevskog okruga.

Ugovor je sklopljen 2010. godine, a direktor kompanije Coka tvrdi da Mercator od prosinca prošle godine ne plaća ni struju ni zakupninu.

Agrokor u velikim problemima

Da je Agrokor u teškim problemima postalo je jasno prije nekoliko tjedana, kada su odustali od sindiciranog zajma za pokrivanje kratkoročnih obveza, zbog “nepovoljnih uvjeta”.

Nakon toga došlo je do snažnog pada obveznica na svjetskim tržištima, koje su se i jučer trgovale na oko 75 posto nominalne vrijednosti.

Izvor: Sloboda.hr/Index