Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je za Dnevnik Nove TV otkrio kada će osnovati svoju stranku, a govorio je i o svojoj tužbi protiv Hrvatske zbog Lex Agrokora.

– Ovoga puta se tu radilo o nadležnosti, ali je tu predstavljen i sukus naše tužbe koja je u tijeku. To je vrlo stručno, precizno, bilo je u igri i nekoliko država i sve te odluke. Tu je bio pravnički tim koji je to predstavljao sudu u sud je donio odluku. Oni su rekli da nije nadležno, ja nisam pravnik pa ne bih u to ulazio. Morali smo donijeti sudsku praksu, morali smo donijeti sve valjane međudržavne ugovore, rekao je Todorić.

Demantirao je najave Vlade da će taj proces dugo trajati te da od njega neće biti ništa.

– To neće dugo potrajati, a iznosi su nevjerojatni. Milijarde i milijarde eura su u pitanju koje ćemo sigurno dobiti, rekao je Todorić za Dnevnik Nove TV.

Uvjeren je u to da će dobiti arbitražu.

– Mi jedini u Hrvatskoj imamo dokaze za ono kriminalno, zločinačko što se nad nama radilo. Nismo s tim mogli proći u Hrvatskoj zbog snažne političke blokade i zato smo išli tražiti pravdu vani, kaže Todorić i dodaje da je Plenković svjestan koji je zločin počinio.

– Plenković ne spava, ja vas uvjeravam. Njega ne zanima istina. Njega zanima samo vlast da može nastaviti skrivati tu istinu.

Na upit o tome tko financira njegovu pravnu borbu, kaže da postoje profesionalne firme koje se time bave.

– To su kao banke, zapravo fondovi koji takve stvari financiraju i mi od njih financiramo cijeli slučaj, rekao je i objasnio da se radi o riziku uz vjeru da će dobiti slučaj.

Ističe da ni s kim iz Banskih dvora ne komunicira, a najavio je i osnivanje vlastite stranke.

– Što sam god rekao kroz sedam godina, sve se u nulu dogodilo. Stranka će biti registrirana za jedno mjesec dana, a onda će biti predstavljena tri mjeseca prije izbora, najavio je Ivica Todorić.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr/Nova TV