milanović

Iako su mu američki PR stručnjaci savjtovali da u kampanji ističe domoljublje ako želi osvojiti vlast, Milanović je danas pokazao kako je komunistički mentalitet ipak jači od razuma.

Nakon pozdrava “Dragi prijatelji, drugarice i drugovi” za koji kaže da ga priječe bivši članovi Saveza komunista i udbaši, rekao je da umjesto novog domovinskog rata na redu domovinski rad, domovinski red i dugi, dugi iscrpljujući dosadni domovinski mir. “Da u njemu svi hrvatski ljudi, prije svih Slavonci koji su najviše propatili u ovom ratu i platili najvišu cijenu, pokažu da znaju što mogu i znaju ići težim putem i doći na cilj uspješni”, naglasio je Milanović dodajući da je cilj Hrvatske biti u društvu najrazvijenijih država u svijetu.

Osvrćući se na brojke mladih koji odlaze iz zemlje ili posao traže u drugim dijelovima zemlje, Milanović kaže kako je broj onih koji napuštaju Hrvatsku znatno manji da se sada mladi sada vraćaju. “Za četiri godine želim da Slavonci nemaju motiva odlaziti u Dalmaciju raditi preko ljeta. Regija koja je najviše dala u Domovinskom ratu konačno mora imati koristi od ulaska Hrvatske u EU i da zarađuju kod kuće”, rekao je Milanović podsjećajući da bi tome u Slavonskom Brodu trebalo pridonijeti i novoosnovano Sveučilište u Slavonskom Brodu, koje je aktualna vlast osnovala na samom kraju mandata.

Ističući sigurnost ostanka na čelu države, Milanović je danas najavio i povratak na vlast u gradove gdje je vlast izgubio. Poseban naglasak bio je na Vukovaru. Milanović kaže kako je njegova vlada vodila strpljivu politiku koja nije dozvolila da itko u Hrvatskoj strahuje. “To smo branili, po tome smo europska stranka. Nismo razbijali čekićima, nismo paradirali u crnim uniformama”, rekao je Milanović.

Uz Milanovića na skupu su govorili Tihomir Jakovina i Boris Lalovac. Među postignućima vlade važnim za Slavonski Brod Jakovina je uz Sveučilište istakao više stotina milijuna kuna vrijedne infrastrukturne radove među kojima i podvožnjak ispod međunarodnog pružnog pravca Zagreb-Vinkovci, koji trenutno otežava povezanost rubnih dijelova Slavonskog Broda s centrom grada.

U svom obraćanju ministar Lalovac poručio je bankama da ima za njih lošu vijest, jer SDP ostaje na vlasti, te da će nastaviti graditi sustav u kojem će srednji sloj rasti. To prema njegovim riječima znači mijenjati sustav u kojem jedan posto građana ima 10 milijardi eura ušteđevine i sustava u kojem je 100 građana dužno šest milijardi kuna. Dug ove skupine u kojoj su njihovi prijatelji bankari sada žele naplatiti od građana, poručio je Lalovac.

Izvor: Sloboda.hr/Hina