Škripari, navijači Širokog Brijega, oglasili su se nakon slavlja svog kluba na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja s 3:2. Naime, policija ih je nasilno izbacila i sukobila se s njima.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Naviknuti na represiju od strane policijskih službenika, do sada nismo tim stvarima pisali koje nam se događaju na gostovanjima, ali isto tako i na domaćim utakmicama. Međutim, zadnja utakmica protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, bila je kap koja je prelila čašu.

Za vrijeme utakmica na Pecari naviknuti smo da gostujući navijači budu na stadionu svih 90+ minuta, dok svako naše gostovanje završava prije 80. minute izbacivanjem sa tribine od strane policije. Isto tako smo naviknuti gledati zastave raznih armija, te osuđenih zločinaca, dok se priznata zastava Hrvata u BiH ne može staviti na tribinu. Događaj koji nas je potakao da napišemo nešto vezano za ovu temu dogodio se jučer na utakmici kada smo u 80. minuti ponosno skandirali “Mi Hrvati”, prilikom čega policijski službenici ulaze na gostujući sektor te nas silom izbacuju sa stadiona, prilikom čega dolaze i njihovi “pokloni” u vidu nebrojenih udaraca pendrecima bez bilo kakvog objašnjenja i psovanja “ustaško-katoličkih majki”, uz još dosta ružnih riječi na nacionalnoj osnovi.

Na našu Pecaru svi gostujući navijači dolaze pod punom zaštitom, a ako na travnjak sleti i leptir diže se medijski rat protiv Škripara, našeg grada i svih njegovih građana, dok mi imamo puno drugačiji tretman od onih koji nose značke sigurnosti i povjerenja u ovoj državi. Pitanje koje se postavlja na kraju – do kada će vrijediti ovakva sramotna praksa dvostrukih mjerila u ovoj državi?

‘Glasom bodrim te, srcem volim te, životom branim te.
Savez, država, suci, murija – četvorka prokleta…’

Mi Hrvati”, stoji u priopćenju navijača Širokog.