Problemi u Domovinskom pokretu i dalje ne jenjavaju, Nakon mnogih županijskih, gradskih i općinskih organizacija koje su raspuštene zbog lošeg vodstva i nezadovoljstva među članovima, raspala se i Županijska organizacija DP-a Virovitičko-podravske županije.

Za portal Sloboda.hr, razloge napuštanja DP-a, komentirali su županijski vijećnik Hrvoje Svoboda i općinski vijećnik iz Pitomače Siniša Bedeković koji je napustio DP sa kompletnim članstvom ogranka iz Pitomače. “Nezadovoljstvo koje je raslo iz dana u dan kod članova Domovinskog pokreta rezultiralo je raspadom županijskog ogranka, ogranka grada Virovitice, ogranka općine Gradina i ogranka općine Pitomača. Jednim djelom to se najavilo gotovo prije godinu dana odmah nakon provedenih izbora za općinska, gradska i županijska vijeća, a glavni razlog je netransparentan način vođenja županijske organizacije od strane predsjednika Daniela Spajića koji nije podnio financijsko izvješće niti bilo koje drugo vezano za izbore, ali i neslaganje s vodstvom Domovinskog pokreta koje dokazuje da je ostvarivanje poslovnih ciljeva i politička trgovina razlog postojanja te stranke.”

“Ulazak u Suvereniste bio je logičan izbor”


“Odluka o pristupanju Hrvatskim suverenistima je došla je prirodno jer naši stavovi i razmišljanja se podudaraju sa politikom i načelima suverenizma. U stranci HS prepoznali smo dobru organizacijsku strukturu, zadovoljno članstvo i vodstvo stranke koje uvažava mišljenja i prijedloge članova. Ono što je najbitnije kod Suverenista jest ne odstupanje od zacrtanih ciljeva za budućnost domovine i ukazivanje na podaničku politiku vladajućih prema Europskoj uniji, a protiv interesa RH. Nastavit ćemo dalje raditi na lokalnom nivou u skladu sa statutom i načelima HS za boljitak hrvatskog naroda. Planovi za budući period je osnovati ogranke na nivou županije te promovirati stranku kao i njezine vrijednosti, koje i jesu razlog zbog kojega se ova suradnja i dogodila.” zaključili su naši sugovornici.

Izvor: Sloboda.hr