Mario Kolarević, pogrebnik iz Virovitice od utorka prosvjeduje pred Ministarstvom gospodarstva u Vukovarskoj ulici u gradu Zagrebu te namjerava nastaviti s prosvjedom sve dok se ne ukine Zakon o pogrebničkoj djelatnosti ili dok se ne počnu primjenjivati odredbe tog Zakona.

Problem koji već godinama traje

“Sedam godina borim se s njima, sedam godina tražim rješenje i sad mi je voda došla do grla i ne mogu više. Došao sam potražiti pravdu jer je to postalo neizdrživo. Radi se o tome da stranka kojoj je netko preminuo dođe do mene i traži da joj organiziram sprovod. Započnem sve procese, počnem s izradom osmrtnica, zovem gradsku tvrtku i tražim termin za ukop. I tu počinju problemi – ne možete dobiti termin jer se traži da imate punomoć koju je obitelj pokojnika ovjerila kod javnog bilježnika. Dakle nekom netko premine, i vi ga morate poslati kod javnog bilježnika da potpiše punomoć kako biste mogli pripremiti sve za ukop. Pa to je suludo. Maltretiraju se ljudi”, tvrdi Kolarević.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin oglušuje se na Kolarevićeve upite te svu odgovornost prebacuje na tvrtku Flora VTC, koja kaže da je tu riječ isključivo o performansu za novinare.

Gospodina Kolarevića prvog dana njegova prosvjeda posjetio je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre te mu pružio podršku, a isto je dan nakon učinio i Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

Izvor: Sloboda.hr/tportal.hr