I ove subote, kao i svake prve subote u mjesecu, brojni muškarci okupili su se u Zagrebu i drugim gradovima kako bi zajednički molili, a ni ovoga puta nisu izostali oni koji su ih pritom pokušali omesti.

Osim u Zagrebu, molitva je odražan u Splitu, Šibeniku, Zadru i drugim gradovima, a molitelje nije omelo ni ružno vrijeme.

Kao i drugdje, na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića muškarci iz inicijative “Muževni budite” molili su da muškarci budu duhovni autoriteti, za predbračnu čistoću, čednost i prestanak pobačaja, kao i za domovinu, mir, obraćenje hrvatskog naroda i za prestanak bogopsovke.

Organizatori molitve pozvali su sudionike da prije zajedničke molitve krunice sudjeluju na misi, kao i da mole i poste za blagoslov i uspjeh molitve krunice.

Pobješnjele feministkinje krenule u fizički obračun

Kao i predhodnih subota, mirnu molitvu pokušale su omesti pobješnjele feministikinje i homoseksualci iz raznih ljevičarskih udruga i stranaka.

Jedna od njih i fizički je nasrnula na okupljene, točnije na Ivan Pernara koji je mirno snimao feministikinje i homoseksualce.

“Svinjo jedna! J*bo ti pas mater! Gade jedan pokvareni”, samo se neke od uvreda koje je sasula starija feministička prilika na Pernara.

Kako doznajemo, dotična psovačica je Višnja Škreblin, aktivistkinja Radničke fronte, ranije poznata po sličnim napadima.

@ipernar

♬ original sound – Ivan Pernar

Izvor: Sloboda.hr