branko roglić most donator

Raskol u Mostu i odlazak Drage Prgometa duboko je razočarao njihova najvećeg donatora, poduzetnika Branka Roglića, vlasnika Orbico grupe. On im je za izbornu kampanju donirao 20.000 kuna.

“Jako sam tužan i razočaran, to je tragedija! Nije se smjelo individualno pregovarati. Jedina šansa Mosta bila je da ostanu kompaktni i da takvi izađu s prijedlogom reforma čiju su provedbu mogli kontrolirati. Ako se oni unutar sebe nisu mogli dogovoriti, ako nisu mogli izdržati bez individualnih iskakanja, onda je to jadno. Vjerojatno nas čekaju novi izbori, rekao je za tportal Roglić.

Za Prgometa kaže kako je vjerovao da će on biti čovjek koji će doprinijeti čvrstini Mosta u pregovorima s SDP-om i HDZ-om.

“Ne znam. Možda se pokaže da mogu i bez njega, ali me je strah. Ljudi moji! Njih ima samo 19. Ako oni nisu uspjeli postići konsenzus, kako će onda cijela država. Bio je red da Prgomet obavijesti Božu Petrova da ide na razgovor sa Zoranom Milanovićem, istaknuo je Roglić.

Dodaje kako se njemu ne sviđa prijedlog mostaša da se oformi vlada nacionalnog jedinstva.

“Ja sam za vladu stručnjaka, bez SDP-ovih i HDZ-ovih ministara. Mandatar neka bude netko iz Mosta. Takvu vladu trebali bi podržati i lijevi i desni na jedno dvije godine. Bez razuma nema ništa. Mi samo srljamo!” naglasio je Roglić.

Podsjeća kako je novčano podržao i aktualno vlast u Sloveniji. Vjerovao je da je treći put moguć i u Hrvatskoj.

“Financijski sam podržao Most jer sam mislio kako će imati dovoljno pameti. Nadao sam se kako će doći mladi ljudi. Kako treba zahvaliti onima koji su nas doveli ovdje gdje smo danas. Da su pametni, oni bi se sami povukli jer će ih povijest toliko osuditi da će to biti strašno”, rekao je Roglić.

Na kraju je pozvao preostalih 18 mostaša, bez obzira na odlazak Prgometa, da ostanu čvrsti i kompaktni. “Jedino tako nešto znače. Ako ih razvuku, onda su nula, zaključio je Roglić.

Izvor: tportal