berlin_neredi_ekstremisti

Nekoliko tisuća antifašističkih ekstremista blokiralo je u subotu povorku od stotinjak članova njemačke desničarske stranke NPD koja je pokušala održati obični stranački mimohod u Berlinu.

Mimohod NPD-a bila je zaustavljena već nekoliko stotina metara od polazišta i morala se vratiti, rekao je policijski glasnogovornik. Oko 2.000 ekstremista prepriječilo im je put i zakrčilo susjedne ulice u četvrti Kreuzberg na jugu grada.

Tu ekstremističku operaciju, na poticaj inicijative ‘Berlin-Nazifrei’ (‘Berlin bez nacista’) podržale su stranka Zelenih i stranka radikalne ljevice Die Linke te nekoliko sindikata.

Tokom prosjeeda bilo je i sukoba između antifašističkih ekstremista i policajaca. Nekoliko ekstremista je i privedeno, objavila je policija.

Ovaj nacional-mazohistički fenomen već je postao tradicionalna praksa, pa je tako u Njemačkoj normalno pozivati na fizički linč svakoga tko promiče i malo njemačkog domoljublja. Očito treba proći još dosta vremena dok se ne iskorijene svi zarobljenici prošlosti koji u svakoj gesti domoljublja vide nacizam i fašizam.

Podsjećamo i na slučaj o kojemu smo pisali kada su isti ovi njemački antifašisti pozivali na silovanje njemačkih žena u svrhu uništenje čisto njemačkog genoma.

Autor: Sloboda.hr