zicara_sljeme

Žičara “Sljeme”, nekad jedna od glavnih i najprepoznatljivijih zagrebačkih atrakcija, neće moći ponovno uveseljavati Zagrepčane barem još dvije godine. Naime, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić još je jednom produljio rok za početak obnove zagrebačke žičare. Bandić je poručio je da bi tek za godinu dana trebali početi prvi radovi, donosi 24 sata.

Žalosno je da se jedna takva atrakcija, koja je godinama bila jedan od glavnih simbola Zagreba, nije svrstala u najvažnije prioritete glavnog hrvatskog grada.

– Bit će započeta, ali ne i gotova. Treba nam barem godina dana da se usvoji prostorni plan Medvednice – objašnjava je Bandić.

Žičara je puštena je u promet 27. srpnja 1963. godine, a za promet je zatvorena sredinom 2007. godine. Od tada, već njezina obnova se odgađa iz godine u godinu.

Prema riječima Milana Bandića, nova žičara trebala bi biti i produljena za razliku od prošle. Naime žičara će se do Sljemena kretati s Dolja s međustanicom Brestovac, a iz ZET-a poručuju da će na Sljeme biti zabranjen dolazak automobilima.

Autor: F.Č.
Foto: snupix, SSC
Video: YouTube