most, dobrović, ina, hepFoto: Dnevnik.hr

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u srijedu je dao izjavu u povodu namjere Vlade da krene u otkup mađarskog udjela u Ini za što bi novac namaknula inicijalnom javnom ponudom 25 posto dionice HEP-a.

“Model kojim se poduzima ova transakacija predložila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva i to je model s kojim se mi slažemo”, rekao je Dobrović.

Založio se za donošenje posebnog zakona o privatizaciji HEP-a pri čemu će trebati voditi brigu o očuvanju državnog udjela od 75 posto plus jedne dionice u toj tvrtki.

Novinari su ga pitali je li njegov stav i jedinstven stav Mosta, s obzirom na nedavnu izjavu Mire Bulja koji smatra da se bez referenduma odluka o privatizaciji dijela HEP-a ne smije donositi.

“Pojedini zastupnici često reagiraju sa srcem i domoljubno, no detaljniji uvid u prirodu stvari, proceduru, segmente i osigurače kojima ćemo zajamčiti provedbu da se omogući razvoj tvrtke i da se u tom postupku osigura da Hrvatska ima potpuni nadzor nad dvije velike strateške energetske tvrtke… Kad se sve to razluči, mislim da neće biti problema, mislim da će biti razvidno građanima i zastupnicima da se radi o dobrom procesu.”

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr