most zlatko hasanbegović miro bulj

“Naš stav je jasan, dajemo podršku Hasanbegoviću i njegovom radu da nastavi raditi u interesu i u skladu s reformskim programom”, rekao je Bulj novinarima u Hrvatskom saboru.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poručio je u petak kako Most daje podršku ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, zbog čije je fotografije s kapom nalik ustaškoj i teksta u kojemu navodno veliča ustaški režim, oporba zatražila njegovu ostavku.

“Naš stav je jasan, dajemo podršku Hasanbegoviću i njegovom radu da nastavi raditi u interesu i u skladu s reformskim programom”, rekao je Bulj novinarima u Hrvatskom saboru.

Upitan na temelju čega vjeruje da je Hasanbegović uvjereni antifašist, kako to tvrde i premijer Tihomir Orešković te HDZ, Bulj je odgovorio: “Na temelju njegovih izjava. Jučer se čovjek ispričao, što bi trebao? Svaki dan se ispričavati? Pa primjerice, kad će se ispričati bivši predsjednik RH Mesić što je u Australiji držao govore i veličao NDH i ustaštvo kada je trebala najpotrebnija biti pomirba, kad smo trebali zajedno se boriti u Domovinskom ratu, kad se nije gledalo tko su sinovi partizana i ustaša? Hoće li se i on ispričati? I dan danas je na grbači društva”, istaknuo je.

Dodao je kako je ovo njegovo mišljenje, ali da Most daje potporu ministru Hasanbegoviću. “Čovjek je jučer rekao što je imao reći i ne bi trebalo više uopće ponavljati. Rekao je što je rekao i to je za Most dovoljno”, zaključio je.

Bulj je naglasio je kako je hrvatsko društvo utemeljeno na Domovinskom ratu i antifašizmu, a što će, dodaje, Most njegovati kroz svoj budući rad.

Upitan kada će biti imenovan novi ministar hrvatskih branitelja, kazao je kako je to HDZ-ov resor. “Mislim da je to jedno osjetljivo pitanje i da bi ministra branitelja trebalo riješiti hitno”, rekao je.

Bulj se složio s novinarskim komentarima kako za imenovanje novog ministra HDZ-u treba i ‘blagoslov’ Mosta, ali i dodao kako će izbor ministara uvijek biti odluka premijera Tihomira Oreškovića. “On je ključna osoba u Vladi i nemojmo podcjenjivati čovjeka”, poručio je.