stipe petrina most

Most nezavisnih lista poziva Stipu Petrinu da do četvrtka objavi želi li biti dio njihovog kluba zastupnika ili će biti samostalan, te demantira i krajnje apsurdnima ocjenjuje Petrinine tvrdnje kako je većina članova Nacionalnog vijeća Mosta protiv “nekakve koalicije s HDZ-om koju tobože zagovara Božo Petrov”.

Nakon još jednog samostalnog izleta u javnost Stipe Petrine, Most nezavisnih lista želio bi ga javno pozvati da se do četvrtka očituje želi li biti dio Mostovog kluba zastupnika ili će biti samostalan, navodi se u priopćenju koje je Most nazavisnih lista uputio medijima u nedjelju.

“Željeli bismo demantirati tvrdnje gospodina Petrine koji očito već neko vrijeme ima druge planove, samo što smo do sada vjerovali njegovim objašnjenjima kako je prevaren od strane novinara i slično. Ovim putem bismo se ispričali novinarki Slobodne Dalmacije Davorki Blazević zato što smo doveli u pitanje njen profesionalni integritet tako što smo nasjeli tvrdnjama gospodina Petrine. U e-mailu koji je gospodin Petrina poslao svim članovima Nacionalnog vijeća Mosta, tvrdio je da je od novinarke prevaren te da će protiv nje dignuti tužbu, što do danas nije učinio”, kaže se u priopćenju.

“Petrina na silu pokušava proizvesti afere”

“Tvrdnje Stipe Petrine kako je velika većina članova Nacionalnog vijeća Mosta protiv nekakve koalicije s HDZ-om koju tobože zagovara Božo Petrov, krajnje su apsurdne. Naime, gospodin Petrina i te kako je svjestan da se odluke Nacionalnog vijeća donose većinom i demokratski pa je samim time tako nešto nemoguće. Upravo na prijedlog gospodina Petrine Nacionalno vijeće tako je ustrojeno, što se ne bi dogodilo da je netko imao skrivene planove”, ističe Most u priopćenju.

Gospodin Petrina, navodi se, iz samo njemu znanih razloga “pokušava na silu proizvesti afere koje svakom iole informiranom zvuče neozbiljno, ali javnost, koja je s razlogom nestrpljiva, iz toga bi mogla izvući neke krive zaključke”.

“Javnosti prepuštamo i sud o tome ima li smisla tvrdnja gospodina Petrine da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poželjela napraviti pritisak na Božu Petrova tijekom javnog sastanka pred višečlanom delegacijom Mosta i s medijima u blizini. Ako postoji neki skriveni plan, nije li bilo drugog načina da se utječe na Božu Petrova?”

“Ovih dana Most je pod strahovitim pritiskom, dijelom opravdanim, a dijelom zbog interesa raznih centara moći. Voljeli bismo kada bi barem ljudi koji su izabrani na platformi Mosta igrali fer igru i rekli koji su njihovi planovi te prestali bezuspješno rušiti jedinstvo Mosta”, kaže se u priopćenju Mosta nezavisnih lista.