352937_Ahmadi-Roshan

Izraelska tajna služba Mossad vodila je niz likvidacija iranskih znanstvenika, u kojemu je barem petero znanstvenika ubijeno, većina od bombi postavljenih u njihove automobile.

“Začudo, izraelski atentatori nisu nikad uhvaćeni – očito imaju odavno osigurane sigurne kuće u Iranu – iako je nekoliko Iranaca koji su pomagali Mossadu uhićeno i pogubljeno”, kazao je izraelski dopisnik Dan Raviv.

Njegov izvještaj je nedavno izašao u javnost u kojem otkriva spoznaje o izraelskom tajnom ratu. “Nedavno, dok sam istraživao povijest izraelskih tajnih službi, izvori bliski njima kazali su mi da je Obamina administracija tražila od njih da prestanu s operacijama likvidacija unutar Irana.” Kaže kako su dužnosnici Mossada u međuvremenu procijenili kako operacije postaju preopasne, te su povukli svoje agente iz Irana prije nego budu otkriveni i uhićeni.

“Izraelski premjer Benjamin Netanyahu naredio je da se Mossad fokusira na pronalaženje dokaza da Iran krši sporazume o nuklearnom naoružanju koje je potpisao sa svjetskim silama”, kaže Raviv.

Autor: F.Č./Portal Pandora