miss helsinki 2017, imigrantica, imigranti, politička korektnostFoto: mtv.fi

Društvenim mrežama se nevjerojatnom brzinom počela širiti vijest o novoizabranoj najljepšoj djevojci glavnog finskog grada Helsijnkija.

Titulu Miss Helsinkija 2017 osvojila je mlada imigrantica Sephora Ikalaba.

Ono zbog čega se ova vijest počela masovno širiti društvenim mrežama diljem Europe jest velika sumnja u povod odabira mlade imigrantice za titulu najljepše djevojke Helsinkija. Je li povod odabira mlade Sephore zaista njezina objektivna ljepota ili činjenica da se radi o tamnoputoj imigrantici pa je politički korektno upravo nju izabrati za Miss Helsinkija.

miss helsinki 2017, imigrantica, imigranti, politička korektnost

Mnogi korisnici društvenih mreža su komentirali da je razlika u fizičkoj ljepoti objektivno daleko na strani poraženih finskih djevojaka u usporedbi s mladom Sephorom.

“Samo jedna kandidatkinja je bila crnkinja, pa nisu imali izbora (osim riskirati da ih se proglasi rasistima)”, jedan je od mnogih ironičnih komentara na društvenim mrežama.

“Nemojmo se praviti blesavi. Nije ona izabrana ni radi tijela, ni radi face, ni radi izgleda drugih kandidatkinja. Kome to nije očito, ne znam ima li uopće smisla objašnjavati”, napisao je isti komentator.

Izvor: Sloboda.hr