miro bulj most ina

Kandidati Mosta na parlamentarnim izborima Miro Bulj i Nikola Grmoja rekli su u srijedu ispred ulaza u sisačku Rafineriju da će se Most zauzeti za njezin opstanak jer se, kako je rekao kandidat u VI. izbornoj jedinici Grmoja, pokazalo da Most zna štititi nacionalne interese djelima, a ne riječima.

Kako je rekao Grmoja, ova je Vlada i pala zbog pitanja Ina-MOL i afere “Konzultantica”. To je presedan da je skupina hrabrih i nepotkupljivih ljudi odlučila reći ‘ne’ bilo kakvom potkupljivanju i preslagivanju te tražila da se iz Vlade povuče čovjek koji je bio kompromitiran tom aferom, a vodeće dvije političke opcije su predale Inu u ruke Mađara. Mi ćemo štititi interese Ine i interese Hrvatske, rekao je Grmoja.

Saborski zastupnik i nositelj liste u IX. izbornoj jedinici Miro Bulj potvrdio je kako će se Most energično zauzeti za Inu, koju je preuzela neprijateljska kompanija uz pomoć naših sluganskih političara. Kako je rekao, privatizaciju Ine počeo je SDP, a Sanader, Petrović, Karamarko i Dragičević spremno su je predali. “Da smo Inu zaštitili, danas bi Hrvatska bila bogata država. Zato će Ina biti zadnja obrana Mosta u Saboru, kao i drugi državni resursi”, istaknuo je.

Na pitanje novinara kako je moguće Inu vratiti u hrvatske ruke, Bulj je odgovorio da treba raditi sve suprotno od onoga što su radili HDZ i SDP, koji su prodali naše gospodarstvo. Istaknuo je kako vjeruje da ćemo nastavkom arbitraže dobiti Inu jer u tom postupku dobro stojimo.

Nikola Grmoja opovrgnuo je napise u dnevnim novinama o navodnom ultimatumu Mosta. “Oni s kojima želimo surađivati moraju nam dati čvrsto jamstvo da ćemo neke promjene zajednički provesti, a o našim zahtjevima bit će riječi na subotnjem skupu na splitskoj Rivi. To nisu ucjene, već naš dug prema biračima. Treba napomenuti da sigurno nećemo surađuvati s političarima iza kojih se vuku neki repovi”, rekao je Grmoja.

O produžetku mandata ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću rekao je kako to nije bio javni servis jer politika uvijek postavlja glavnog ravnatelja u svojem interesu. “Most je to želio promijeniti, ali pred novom je Vladom da izabere novo vodstvo HRT-a”, dodao je.

S čelnicima Mosta bio je i predsjednik te stranke Božo Petrov, koji se suzdržao od bilo kakvih izjava. Nakon izjava ispred Rafinerije, dužnosnici Mosta bili su na skupu na kojem su predstavljeni njihovi kandidati u VI. izbornoj jedinici.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah