mirela holy milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je na stranačkom skupu u srijedu u Zagrebu izjavio da je jedina afera njegove vlade bila ona s ministricom Mirelom Holy. U oštrom nastupu pred stranačkim kolegama Milanović je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nazvao ‘šakom jada’, a za predsjednika Vlade rekao je da je ‘šamar državi’ te je sve začinio izjavom da je njegova vlada imala samo jednu aferu

Mirely Holy za tportal rekla je što misli o toj Milanovićevoj izjavi.

‘Mislim da gospodin Milanović ima potpuno poremećen sustav vrijednosti i čini se da to s vremenom eskalira, umjesto da se malo smiri’, kazala je Holy za tportal.

Poručila je i da joj nije jasno zašto se Milanović uopće više bavi njome kad nije više članica SDP-a i to još od srpnja 2013. ‘Više se niti aktivno ne bavim politikom, nisam ni predsjednica druge političke stranke i zbilja mi nije jasno zbog čega me izvlači na površinu. To mi je zbilja neobično’, rekla je Holy i dodala da u svakom slučaju Milanović ima neki problem s njom.

Pretpostavlja da je to zato što je, za razliku od Milanovića, ona vjerodostojna političarka, a to je, smatra, neoprostivo.

‘Ljudi vam mogu svašta oprostiti, ali da ste bolji čovjek od njih, to vam ne mogu oprostiti’, zaključila je. Podsjetimo, Holy je iz Vlade otišla nakon što je u javnosti objavljen njezin privatni e-mail u kojem je zatražila zaštitu za suprugu zajedničkog stranačkog kolege od predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica. Još jedno vrijeme je ostala u SDP-u da bi nakon izlaska iz stranke osnovala ORaH.

U vrijeme afere zbog tadašnje ministrice Holy, nakon što je bila prisiljena napustiti Vladu, nastala je i poznata izjava Zorana Milanovića, tadašnjeg premijera, o ‘visoko podignutoj letvici moralnih standarda za aktivno bavljenje politikom koja obvezuje’, a koja je s vremenom, kako su se nizale afere Milanovićevih ministara, bila sve niža.

Izvor: Sloboda.hr/tportal