Glasnogovornik Vlade Marko Milić demantirao je napise iz tjednika Nacional po kojima je Milić dogovarao uhljebljivanje u poduzeću Hrvatske šume, ocijenivši da se radi o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka.

“Radi se o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje”, odgovorio je Milić Hini u reakciji na Nacionalov tekst.

Tvrdi da poruke nisu imale utjecaja pri zapošljavanju

Upoznat sam, kaže, da su navedene ”prepiske” već mjesecima u optjecaju u medijskom prostoru, te koliko mi je poznato, Hrvatske šume pojedinim medijima već su i dale odgovor s pojašnjenjem činjeničnog stanja.

“Vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između mene i (bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava) Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018.”, piše Milić.

Dakle, ističe, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa Nike Dujmovića.

“Pored toga, koliko mi je je poznato temeljem odgovora Hrvatskih šuma, Dujmović je ugovor na neodređeno dobio u drugoj polovici 2021., a to je gotovo dvije godine nakon prenesene “prepiske”, što jasno govori da navedena poruka nije imala utjecaj niti na dobivanje ugovora na neodređeno vrijeme.

Što se tiče spominjanja tvrtke Biomasa, s istom nemam nikakve poveznice, nije mi poznato čime se bavi, niti tko su ljudi zaposleni u navedenoj tvrtki, tvrdi glasnogovornik Vlade.

Vrlo vjerojatno se radilo o određenom prigovoru koji je tada upućen Vladi vezano uz postupanje (takvih prigovora dobivamo na dnevnoj bazi) te smo slučaj proslijedili Hrvatskim šumama, objasnio je.

Napominje da u vezi s daljnim postupanjem Hrvatskih šuma nisu imali nikakvu uputu kao ni utjecaj što je vidljivo i iz ove prepiske.

“Vezano za zapošljavanje dotičnog Branka Filipetija, nemam utjecaj na sadržaj poruka koje mi upućuju druge osobe, a na koje pritom nisam niti odgovorio. Navedenu osobu ne poznajem”, stoji u Milićevom odgovoru.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: