milanović habulin

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović razgovarao je danas s antifašistima, a među njima je bio i Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA).

“Dotakli smo temu antifašizma danas u Hrvatskoj, kada se zemlja gura na desnu stranu, to je nešto što dijeli hrvatsko društvo i radi štetu, ali i jedna ružna slika Hrvatske prema Europi”, komentirao je Franjo Habulin.

Milanović je naveo da socijaldemokrati surađuju s hrvatskim antifašistima, prenosi N1.

“Pomagali smo koliko smo mogli. Branitelje iz Domovinskog rata i antifašiste tretiramo isto, Hrvatska Republika je nastala na antifašističkoj borbi, to često zaboravljamo. Surađivali smo i surađivat ćemo”, kazao je Milanović.

Novinari su ih zamolili da komentiraju je li prihvatljiv pozdrav “Za dom spremni!”.

“To nije nikakav stari hrvatski pozdrav, već pozdrav jednog režima koji je poražen u Drugom svjetskom ratu. Ovdje u Hrvatskoj se možemo praviti nevješti da ne znamo što je to, ali Europa i svijet jako dobro znaju što je ‘Za dom spremni’, kazao je Habulin.

“Hrvatska je stvorena u Drugom svjetskom ratu, a u Domovinskom ratu je obranjena i dignuta na višu razinu. Žao mi je onih koji se s tim ne mogu pomiriti”, kazao je predsjednik SDP-a.

Milanović nije želio komentirati najnovije izjave koje stižu iz Srbije. “Oni neka se bave svojim poslom, neka ukinu sporni Zakon i schluss“, kratko je kazao.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno
Foto: Facebook