slavko linić sdp milanović izbacivanje

Predsjedništvo SDP-a sinić je predložilo izbacivanje Slavka Linića iz stranke. Konačnu odluku treba donijeti Glavni odbor! Protiv izbacivanja bili su Zlatko Komadina, Davor Bernardić, Rajko Ostojić i Mirando Mrsić.

Nakon sjednice Zlatko Komadina je izjavio kako će se na sljedećim izborima kandidirati za predsjednika stranke. Unutarstranačke izbore između dviju izbornih konvencija može raspisati isključivo Glavni odbor SDP-a, i to dvotrećinskom većinom.

Linićevo isključenje Predsjedništvu je predložio predsjednik stranke Zoran Milanović zbog nanošenja štete ugledu stranke, nakon što ga je smijenjeni ministar na konferenciji za novinare prošli četvrtak optužio da je zloupotrijebio obavještajni aparat i policiju kako bi se s njim obračunao, da je štitio svoga prijatelja Sinišu Petrovića, iako je u Nadzornom odboru Ine donosio odluke protivne interesima Hrvatske te da su premijerovi prijatelji i članovi šire obitelji dobivali povoljne kredite od HBOR-a.

>>> USKOK istražuje Linićeve optužbe! Milanović napokon na putu za Remetinec?

Sinoćnju odluku Predsjedništva o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a, jutros je novinarima u Hrvatskom saboru komentirao i sam Linić.

“Gospodin Milanović je pokazao svoje pravo lice, obračun, dijeljenje stranke, spletkarenje. To sam i očekivao, prema tome, ništa neobično, vidjet ćemo što će biti na Glavnom odboru”, rekao je Linić.

Na upit kakav ishod očekuje u subotu, rekao je da to nije pitanje “moji i njihovi”. “To samo znači da je SDP doveden u ozbiljnu krizu, a držim da je za to odgovoran Zoran Milanović. Ni jedan rat nije dobar, nije dobar za SDP”, rekao je.

Na upit hoće li se u subotu eventualno uključiit u proces smjene Milanovića, Linić je odgovorio da se time ne bavi. “Ako već netko treba tražiti odgovornost Milanovića, a to nije samo pitanje obračuna s neposlušnim SDP-ovcima ili SDP-ovcima koji se s Milanovićem ne slažu, nego su tu i neuspjesi na izborima i potpuni promašaj u odnosu na provedbu Plana 21, za to postoje odgovorni ljudi koji vode županijske organizacije. Oni moraju razmišljati što je budućnost SDP-a”, poručio je Linić.

>>> ‘Sukobile su se dvije nakrvoločnije zvijeri u džungli’ – Milanović i Linić

Autor: Sloboa.hr/HRT