slavko linić zoran milanović sdp sukob

Svoje vrlo zanimljivo mišljenje o obračunu Linić-Milanović dao je profesor Fakulteta političkih znanosti Dražen Lalić, gostujući u noćašnjem HRT-ovom Dnevniku 3.

“Radi se o različitim ljudima koje nešto povezuje, a to je ono što je Slavko Linić rekao prije nekoliko godina – da je on najkrvoločnija zvijer u đungli. Mislio je na političku đunglu. Milanović vjerojatno zna da je on najkrvoločnija zvijer u džungli. Te dvije zvijeri su se sad sukobile – to je sukob interesa i moći, možda sukob interesa koji gubi moć ili moći koja ima intrerese”, kazao je Lalić.

“Ne mislim da je to sukob vezan za političke koncepcije, niti da je to sukob koji se odnosi na promicanje općeg dobra, izlazak zemlje iz krize – to je sukob koji se odnosi na partikularne interese, pa čak i pojedinačne taštine.”

LIKE ako ste za konačni odlazak Zorana Milanovića!

Lalić smatra kako bi Linićeve teze trebalo ispitati i vidjeti imaju li temlje. „Ako se pokaže da su one i djelomično istinite, onda Milanović mora preuzeti političku odgovornost, smatra Lalić.

“Nitko ne govori, pa ni sam Linić, da je premijer nešto ukrao ili da je korumpiran, ali ako je istinito da brat premijera ima takvu ulogu, ako je zaista obitelj iznad države, posebno ako je Linić prisluškivan za unutarstranačke potrebe, vodstvo SDP-a treba ozbiljno diskutirati o tome”, objasnio je Lalić.

„Ovo je jedna slaba vlada koja ne može izvući Hrvatsku iz krize, to je jasno“, završio je Lalić.

Autor: Sloboda.hr

>>> REZULTATI: SDP-ova crvena zmija pred izdisajem. Vrijeme je za prijevremene izbore!