Hrvatski predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se nakon obilježavanja godišnice 126. brigade Hrvatske vojske u Sinju i na prozivanje pulmologa Saše Sriće koji mu je jučer poručio da zdravstvo prepusti liječnicima te da se bavi ovlastima za koje je izabran.

“Ovo nije struka, ovo je zdrav razum. Ovo je pitanje dostojanstva nacije, o čemu nisam govorio godinu dana. Dakle, ako se traže potvrde, za cijepljenje da bi se ušlo u prostor, koji je smisao ograničenja u prostoru”, upitao je Milanović novinare komentirajući poruku koju mu je o nošenju maski uputio Saša Srića.

“Dolazim neki dan iz New Yorka, a tamo isto postoje ljudi koji su završili medicinu, priča se, nisam iz upoznao, tamo nema tog pravila. Ja sam razgovarao s nekoliko njegovih kolega koji su stariji od njega, koji ga smatraju lupetalom“, rekao je predsjednik Milanović za HRT.

Srića: “Milanović je do sada razočarao svakog iskrenog ljevičara”

“Što da vam kažem. Nisam u Taču jer eto neki rade”, odgovorio je pulmolog Saša Srića za 24sata.

“Za početak ću reći da sam u vrijeme dok se o virusu malo znalo i dok je bilo najteže spašavao ljudske živote na covid odjelu u KB Dubrava, dok se Milanović na nedopustivom mjestu u ‘Klubu’ družio s Kovačevićem. Ako je covid odjel rupa koju spominje predsjednik onda sam iz nje i izmigoljio”, kaže Srića.

“Nedopustivo je da predsjednik nekoga proziva lupetalom, no kako se obraća i komunicira s drugima to se od njega i očekuje. Radio sam za njegovu kampanju, nosio majicu ‘predsjednik s karakterom’, a do sada je razočarao svakog iskrenog ljevičara”, odgovorio je Srića, bivši član SDP-a.