medvedev

Ruski premijer Dmitrij Medvedev doputovao je na Krim, gdje će s lokalnim dužnosnicima razgovarati o ‘društvenom i ekonomskom’ razvoju tog poluotoka na jugu Ukrajine koji je anektirala Ruska Federacija.

U Simferopolju sam. Vlada će ovdje razgovarati o razvoju Krima, napisao je šef ruske vlade na Twitteru. Medvedev je doputovao u pratnji izaslanstva članova ruske vlade, među kojima je i zamjenik premijera Igor Šuvalov. S lokalnim dužnosnicima razgovarat će o ‘društvenom i ekonomskom razvoju Krima’, piše u priopćenju ruske vlade.

Premijer će otputovati i u Sevastopolj gdje je baza ruske flote na Crnom moru, izvješćuje agencija Ria-Novosti. Radi se o prvom posjetu ruskog čelnika visokog ranga od pripojenja Krima Rusiji.

Diplomatsko rješenje ukrajinske krize pokušali su jučer u Parizu pronaći američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Kerry je na konferenciji za novinare sazvanoj nakon sastanka izvijestio kako razgovarali četiri sata, ali nije objavio nikakav novi sporazum o Ukrajini.