Karolina Leaković sdp jugoslavijaFoto: Youtube

Karolina Leaković, dosadašnja međunarodna tajnica i bivša saborska zastupnica SDP-a jedna je od kandidatkinja za novu predsjednicu SDP-a. Donosimo nekoliko njezinih izjava.

O Jugoslaviji

Idealni sustav za ovu međunarodnu tajnicu SDP-a je jugoslavenski socijalizam. Napominje i da socijalizam nije bio totalitaran.

“Jugoslavenski socijalizam nije zlo. On mi je prihvatljiv i treba biti prihvatljiv svima koji žele da mi koji živimo u društvu, sudjelujemo u donošenju odluka tog društva”, rekla je Leaković u nedavnom intervjuu za N1.

“Taj režim nije totalitaran, pa bilo je izbora. Na malo drugačiji način, ali to nije bio totalitarizam”, smatra ona.

Kapitalizam je neofašizam

Kapitalizam je neofašizam, tvrdi Karolina Leaković na svojem Facebooku. “Govorim o potrebi da anatifašizam obuhvati prakse otpora prema dominantnom ekonomskom poretku jer kapitalizam uvjetuje pojavu neofašizma”, te dodaje “Zadaća ljevičara je ponuditi im promociju antifašizma kao borbe protiv kapitalističkog sustava u kojem živimo.”

Tko bi je birao?

“To sigurno nije netko tko ima veliku plaću od 12.000 kuna. To je osoba koja danas radi za blagajnom Konzuma i ima plaću od 2.500-3.000 kuna, ne plaćaju joj se prekovremeni sat, a vjerojatno radi i nedjeljom”. Dakle, ne želi glasove onih koji zarađuju velike plaće od 12.000 kuna, iako je i sama kao saborska zastupnica zarađivala puno više od te svote.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr/N1