marine le pen markel

Predsjednica francuske Nacionalne fronte, Marine Le Pen u utorak navečer u Bruxellesu iznijela je tešku optužbu protiv njemačke kancelarke Angele Merkel, nazvavši je “imperatoricom” i optuživši da “silom želi nametnuti ilegalnu imigraciju cijeloj Europi”.

“Optužujem njemačku kancelarku da cijeloj Europi želi nametnuti ilegalnu imigraciju, nakon što joj je nametnula vlastiti financijski sustav”, kazala je Le Pen na seminaru o suverenitetu što ga je organizirala desna stranka Vlaams Belang (Flamanski interes) u prostorima flamanskog parlamenta u Bruxellesu.

Njemačka, koja je u nedjelju ponovno uvela privremenu kontrolu na svojim granicama, učinila je to “ne upozorivši unaprijed nijednu drugu zemlju, jer ‘imperatorica’ Merkel ne mora nikome polagati račune”, rekla je Le Pen pred oko 200 članova i pristaša Vlaams Belanga, stranke saveznice u Europskom parlamentu.

“Kada gospođa Merkel nešto odluči, imat ćemo desetke tisuća dodatnih izbjeglica koji će dolaziti u Francusku, Flandriju, Italiju… ne zato da bi pobjegli pred ratom i masakrima, već zbog financijske pomoći, smještaja i pomoći koju će im omogućiti vlade”, rekla je u govoru održanom na francuskom i isprekidanom pljeskom prisutnih.