ivan lovrinović most

Trojica sada već bivših mostovaca Ivan Lovrinović, Ivica Mišić i Juro Martinović kazali su u petak kako više nisu u Mostu te su prestavili svoj novi saborski klub nezavisnih zastupnika, dok su za svoju bivšu stranku rekli kako je vodi “netko drugi sa strane” no odbili su reći i tko je to.

Govoreći o razlozima napuštanja Mosta Lovrinović je, na konferenciji za novnare rekao da je Most odstupio od programa za koji su dobili 300.000 glasova, posebno u ekonomskom dijelu, lidera Mosta Božu Petrova su optužili za soliranje kao i za to što, po njihovom mišljenju, nije preuzeo odgovornost za pad popularnosti Mosta.

“Sad konačno shvaćamo da Most vodi netki drugi sa strane”, rekao je Lovrinović no ‘zaobišli’ su odgovoriti tko je to.

“Ne znamo točno, no Petrov svaka dva tri dana mijenja mišljenje, odlazi i donosi nove prijedloge, a velik dio odluka donešen je bez nacionalnog vijeća”, rekao je Lovrinović.

Hrvatska je, kaže, politički podijeljena, a njih trojica ne žele sudjelovati u daljoj polarizaciji te hoće djelovati konstruktivno. Kako ne bi došlo do novih izbora koj bi, kaže, Lovrinović skupo koštali Hrvatsku, pokušat će formirati jednu efikasniju vladu no, “nitko neće dobiti bjanko potporu”.

“Imali smo nade da će Petrov inzistirati na ključnim ciljevima našeg programa, posebno ekonomskog, ali to se nije dogodilo. Pretpostavljam da ga je opila vlast. Vraćamo se izvorima i onome što smo obećali građanima”, izjavio je Lovrinović. Dodao je kako s njima nitko nije razgovarao. “Nećemo razgovarati radi fotelja, fotelje smo zaradili na izborima a poduprijet ćemo samo one koji nas uvjere da imaju kvalitetnog mandatara i kvalitetni program. Ako to nije moguće – mi smo ovog trena spremni za nove izbore”, dodao je. Kazao je kako odluku o izlasku iz Mosta nisu donijeli naprečac te kako je velik broj odluka u Mostu donesen bez Nacionalnog vijeća.

“Za okretanje u pravom smjeru, trebaju otići i Tomislav Karamarko i Božo Petrov i Tihomir Orešković”, poručili su bivši mostovci Martinović, Mišić i Lovrinović.

Izvor: Sloboda.hr/HRT/Hina
Foto: fah