Admiral u mirovini Davor Domazet Lošo ovaj je tjedan došao u središte javnosti izjavama da ruska invazija na Ukrajinu zapravo nije invazija, niti agresija, nego opravdana “vojna operacija”. Također, rat u Ukrajini Domazet Lošo opisao je kao “rat Krista i Antikrista”, gdje Krista predstavlja Vladimir Putin, a Antikrista Ukrajina i Zapad.

Nakon toga, uredništvo portala Sloboda.hr pronašlo je njegove izjave samo pet dana prije početka ruske agresije na Ukrajinu, u kojima je vrli admiral u mirovini kategorički tvrdio da nema šanse da će Rusija napasti Ukrajinu, da to Putinu nije u interesu i da je ruski predsjednik premudar da bi ga Zapad naveo da napadne Ukrajinu.

Sada smo pronašli još jedan intervju od 30. prosinca 2021. u emisiji “Budnica” u kojemu je Domazet Lošo također tvrdio da Rusija neće napasti Ukrajinu, ali je ipak iznio svoje “stručno” mišljenje o tome što bi se teoretski dogodilo kada bi Rusija ipak napala Ukrajinu.

>>> Domazet Lošo prije samo tri tjedna tvrdio da nema šanse da Rusija napadne Ukrajinu

“Neće biti nikakvih tenkova, a Ukrajinci neće znati što ih je snašlo”

“Značajnijeg i većeg sukoba u Ukrajini neće biti. Za to nema potrebe. Pa neće Putin trošiti vojsku i ljude”, odlučno je tvrdio Domazet Lošo.

“Ali, da dođe to te situacije, 60% ukrajinskih oružanih snaga prijeći će na stranu Rusije”, predviđao je Domazet Lošo samo 50-ak dana prije ruske invazije. Predviđao i loše predvidio, jer se prelasci u ruske redove uopće nisu dogodili.

“I neće biti nikakvih tenkova i svih ostalih gluposti, što su oni vidjeli”, komentirao je Domazet Lošo tadašnje prozivke Rusije zbog gomilanja vojske na ukrajinskoj granici. I tu se očito prevario.

“Pa neće takav rat biti. Tu će biti rat takav da oni (Ukrajinci, op. a.) neće znati što ih je snašlo. To neće trajati više od 48 sati. Maksimalno tri dana”, izjavio je Domazet Lošo. I opet krivo predvidjeo.

Kasnije je u razgovoru Domazet Lošo iznosio svoje teorije o tome da se će budući ratovi voditi “elektromagnetskim eksplozijama” koje će prouzročiti “zamračenje”.

“To je budućnost ratovanja, a ne ovo što ja sada slušam… kojekakvi tenkovi, transporteri. Ja se počnem smijati”, izjavio je Domazet Lošo i opet bio u krivu.

Napominjemo da ovu snimku ne postavljamo kako bismo se izrugivali s hrvatskim ratnim admiralom, čiju ratnu ulogu istinski poštujemo. Video postavljamo kako bismo javnost upoznali s relevantnošću Lošinih teorija, a čije bi širenje mogle bimati vrlo štetan učinak, kako po hrvatsku javnost, tako i po hrvatske nacionalne interese.

Izvor: Sloboda.hr