Ovih dana javnost je zgrozio admiral u mirovini Davor Domazet Lošo izjavama da ruska invazija na Ukrajinu zapravo nije invazija, niti agresija, nego opravdana “vojna operacija”. Također, rat u Ukrajini Domazet Lošo opisao je kao “rat Krista i Antikrista”, gdje Krista predstavlja Vladimir Putin, a Antikrista Ukrajina i Zapad.

Stoga, odlučili smo provjeriti što je Domazet Lošo govorio o Rusiji i Ukrajini prije same invazije.

“U ovoj situaciji, da bi i dalje ostali prvi, SAD mora priuštiti veliku nesreću, rat. Putin to vješto izbjegava”, izjavio je Domazet Lošo u intervjuu za Direktno.hr prije samo tri tjedna (15. ožujka) i poručio da “na ukrajinskoj granici neće biti nikakvoga napada”.

“Može se napraviti, na primjer, da Zapadnjaci, odnosno okultna oligarhija, naprave eksploziju u nuklearnoj elektrani kao što je Černobil”, izjavio je Domazet Lošo.

Domazet Lošo smatra da Rusi nisu ti koji gomilaju vojsku već to čine Amerikanci.

“Valjda Rusija može imati 100.000 vojnika! Ne gomilaju Rusi nego Amerikanci. Nisu Rusi došli u Kanadu, nego su Amerikanci došli u baltičke države, Poljsku, Hrvatsku, Rumunjsku. Amerikanci su došli na njihove granice i tko sad ugrožava svjetski mir? Neprekidno ispiremo mozak pod zapadnom propagandom. Svi naši mediji imaju istu priču. Ako Rusija napadne, a neće, službena američka politika rekla je da neće interevenirati”, kaže Domazet Lošo uz zaključak da je SAD-u “interes da pogine što više Europljana”, no “Rusija neće napasti Ukrajinu”.

“Slušajte što govore Putin i Lavrov, pa ćete vidjeti tko govori istinu, a tko laže”, napominje.

Drugim riječima, Lošina je teorija bila da SAD želi isprovocirati rat protiv Rusije kako bi poginulo što više Europljana, ali mudri Putin i Lavrov su “prozreli” taj tajni američki plan i ne žele pasti na njihovu foru i napasti Ukrajinu. Doslovno pet dana nakon Lošinih riječi, Rusija je napala Ukrajinu.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr