crna legija, ljevičari, široki brijeg, fra mario knezović, kočerinFoto: Twitter

U okviru programa ovogodišnje manifestacije “Dani Kočerina” u Širokom Brijegu, koja se tradicionalno održava u povodu proslave blagdana svetih Petra i Pavla, odigran je i malonogometni turnir.

Na turniru je pobijedila ekipa djece odjevene u majice s natpisom “Crna legija” – isti naziv kao i elitna postrojba Ustaške vojnice nastale na početku Drugog svjetskog rata, čiji je zapovjednik bio legendarni Jure Francetić.

Malonogometni turnir otvorio je župnik župe Kočerin fra Mario Knezović koji je poručio da “ovo treba biti festival sporta i prijateljstva”.

Kada su ljevičarski mediji saznali za ovaj događaj, krenulo je drvlje i kamanje na fra Marija Knezovića i organizatore turnira. Optužbe za fašizam, navodi o navodnoj zločinačkoj i izdajničkoj naravi Crne legije, pa čak i suludo povezivanje s Crne legije s lošom politikom pojedinih hrvatskih stranaka u BiH kao njezinim uzrokom (poskok.info). Sve to pokazuje koliko je ljevičarski čip zapravo slabog kapaciteta, kada ga jedna majica može dovesti do granice preopterećenja.

Novinare portala Index.hr posebno je zasmetalo to što fra Mario Knezović na fotografiji s pobjedničkom ekipom ima osmjeh na licu, valjda očekujući da kao svaki “fašist-ustaša” iz partizanskih filmova uvijek ima namrgoćeni i ljuti izraz lica.

>>> 3. srpnja 1912. rođen Jure Francetić – legendarni zapovjednik Crne legije i osloboditelj istočne Bosne