ana brakus petrov lgbtFoto: fah

Prema pisanju N1, izjava čelnika MOST-a i izglednog novog predsjednika Sabora Bože Petrova izazvala je reakcije sa „one druge strane“.

Prva se javila Ana Brakus, urednica portala libela.org koji se svojevremeno među prvima našao pogođen ukidanjem Povjerenstva za neprofitne medije od strane ministra Hasanbegovića.

Ono što je zasmetalo gospođu Brakus je rečenica Bože Petrova koji je u emisiji Točka na tjedan komentirao molitelje pred bolnicama sljedećim riječima: „Mogu biti čak malo grub i provokativan. Je li meni smeta kad se prave javne gay parade? Srećom smo došli u 21. stoljeće gdje poštujemo demokratske slobode. Moramo biti pošteni prema svakoj skupini ljudi“.

Na tu „strašnu“ izjavu Bože Petrova koji smatra da u demokraciji svatko ima prava glasa, pa i molitelji pred bolnicama, reagirala je Ana Brakus.

„Ne mislim da je Petrov, nekadašnji snažni pobornik Hrasta, a skorašnji predsjednik Sabora, takvu usporedbu napravio slučajno. Mislim da je ta paralela izrazito namjerno uspostavljena kako bi prikazao i jednu i drugu stvar jednako ekstremno, ali to nije ni blizu istine. Povorka ponosa organizira se kako bi se pospješila vidljivost LGBT osoba u Hrvatskoj. Ona je simbol borbe za jednakopravnost dok se molitveno maltretirajuće grupacije, koje se nalaze pred bolnicama, i koje često djeluju nelegalno ulazeći u prostor bolnica, trude ograničiti ženska ljudska prava. One se izrazito snažno i aktivno uz podršku ultrakonztervativnih i klerikalnih organizacija bore kako bi ograničile ženama u Hrvatskoj pravo na slobodu izbora. Petrov je toga izrazito svjestan i zato je rekao da ne bi mijenjao Zakon o pobačaju, ali da bi htio saslušati sve argumente. To znači da je spreman uključiti argumente svih onih grupa koje se služe neznanstvenim, crkvenodogmatskim idejama s ciljem zabrane pobačaja u RH”, rekla je Brakus za N1.

Ana Brakus diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Ekstremana je feministica, LGBT aktivistica i urednica ultraljevičarskog portala Libela.org.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Narod.hr