Rano jutros u vladi je održan sastanak između Kuščevića i Plenkovića. S njima su bili i Gordan Jandroković te Branko Bačić, neslužbeno je potvrđeno za N1 Televiziju. N1 dodaje kako je Kuščević vjerojatno ušao na stražnji ulaz u vladu. Novinari ga ispred vlade nisu vidjeli.

O čemu su razgovarali na sastanku, nije odmah bilo poznato. Posljednjih se dana špekuliralo kako će Lovro Kuščević u dogovoru s Plenkovićem podnijeti ostavku. No to se nije dogodilo.

“Ostajem, idemo dalje”, rekao je Kuščević u kratkom obraćanju novinarima.

“I dalje stoji činjenica da je sve transparentno, da nema sumnji u časne u radnje. I evo, nastavljam dalje”, dodao je ministar.

Kazao je i kako je s Plenkovićem razgovarao o zahtjevu za njegovu smjenu koji će SDP podnijeti. “Mislim da će to biti jedan niz prepiska, lažnih optužbi koje smo imali prilike vidjeti u medijima. Mislim da stranke koje imaju 2 i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske vlade”, rekao je aludirajući na zahtjev HNS-a za njegov odlazak.

Izvor iz HDZ-a: Čudi me ovo, ne znam što je Plenkoviću

“Gdje ide dalje? U Nerežišća? Čudi me ovo, ne znam što je Plenkoviću. Dogovor je bio da Lovro odlazi”, rekao je Indexov izvor iz HDZ-a koji smatra da bi Kuščeviću bilo najbolje da se sam povuče.

“Danas imamo sastanak kluba u saboru. Lovri bi bilo bolje da sam da ostavku nego da ga se napada sa svih strana”, rekao je izvor.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Index.hr