zagreb centar grada ilica tramvaj stanovi najam

15 kuna po kvadratu za najam stana u središtu Zagreba – zvuči nevjerojatno, ali ipak postoji! Idući tjedan država u najam daje 20 stanova na najatraktivnijim lokacijama u Zagrebu, objavio je Dnevnik Nove TV. Natječaj se provodi na principu aukcije.

Tko ponudi više – dobiva stan u najam. Mnogi od ovih stanova prazni su dulje vrijeme pa trebaju renoviranje, no država će kao najmodavac refundirati trošak velikih sanacija, dok će kozmetičke promjene stana najmoprimci snositi sami. Stan se iznajmljuje na pet godina.

“Mogu se prijaviti svi zainteresirani koji žele riješiti svoje stambeno pitanje i tu smo zapravo rigorozni, ti stanovi neće se moći koristiti za obavljanje poslovne djelatnosti”, rekao je Alen Čičak, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

>>> Tražili su mu dokaz da je SEBI dozvolio izgraditi SVOJU kuću. Ovako im je odgovorio!

“Stanovi su različite površine, znači nekakvih 20 do 100 kvadrata. Neki od njih su u lošijem stanju, neki stanovi su u boljem”, dodao je Čičak.

U stanu u koji je ušla ekipa Dnevnika Nove TV treba sanirati zid, nema nikakvog namještaja, niti kuhinjskih elemenata, a sve što je ostalo od kade je odvod. U zidu čak nema ni instalacije za vodu. Stanovi se iznajmljuju na pet godina, a hoće li ih dalje iznajmljivati, odluka je vlasnika. No ponovno će biti proveden natječaj. Strogo je zabranjeno i davati ih u podnajam. Povremena kontrola provjeravat će koriste li se u svrhu u koju su iznajmljeni. A prije nego što odluče postati privremeni vlasnici ključeva ovih stanova, svi zainteresirani građani moći će ih prethodno razgledati.

Autor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr
Foto: Ptičica