niko kovač 1

Hrvatska je vrlo dobro odigrala protiv Italije na San Siru, ali zamah Kovačevih momaka prekinuli su hrvatski navijači bakljadom i prekidom utakmica u 71. minuti, nakon čega Hrvatska nije bila ista, prenosi HRT.

Zadovoljan sam, ali i tužan zbog propuštenih prilika. Mislim da smo zaslužili pobjedu i svaka čast igračima. Znali smo da će biti teško, ali nismo očekivali da će se Talijani toliko povući. U dobroj smo poziciji, imamo 10 bodova, ali još ćemo se morati namučiti da izborimo Euro, rekao je izbornik.

Što se tiče divljanja hrvatskih navijača, izbornik Kovač je kazao: Sram me je zbog ovoga, hrvatski narod nije takav. Zbog ovakvih stvari gubimo ugled u svijetu. Ovo nije prvi puta i to nije slučajno, pa se nadam da će odgovorni učiniti sve da se to više ne ponavlja. Ispričao sam se Talijanima i još jednom im se ispričavam.

Ivan Perišić je istaknuo kako je ‘hrvatska reprezentacija loše ušla u utakmicu, no potom je sve do prekida držala konce igre’.

U prvih 15 minuta smo odigrali malo lošije, no kasnije smo držali sve konce igre. Žao mi je što u samoj završnici nisam iskoristio sjajnu priliku, kazao je Perišić koji je prokomentirao i nemile scene s tribina.

Nadam se kako hrvatski navijači više neće stvarati ovakve probleme i kako više neće biti takvih scena. Italiju je spasio prekid, jer su tijekom pauze posložili redove.

Danas izvrsni Domagoj Vida smatra kako je prekid spasio Italiju od poraza.

Igrali smo dobro, bili smo bolji i da nije bilo prekida možda bi pobijedili. Navijači su nas ‘zeznuli’. Neka takvi navijači više ne dolaze na utakmice, naglasio je hrvatski stoper.