ivan penava vukovar pobjeda hdz hčsp hsp željko sabo sdp

Birači u Vukovaru na jučerašnjem drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika, povjerenje da u idućem razdoblju upravlja gradom dali su Ivanu Penavi, kandidatu koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ.

Prema privremenim i neslužbenim podacima vukovarskog Gradskog izbornog povjerenstva, za Ivana Penavu glasovalo je 7.137 odnosno 50,19 posto birača, a za Željka Sabu, koji je nakon pet godina upravljanja Vukovarom (kao SDP-ov gradonačelnik), na izbore izašao kao neovisni kandidat 6.946 odnosno 48,85 posto birača.

Od ukupno 27.172 birača, u drugom krugu izbora u Vukovaru odazvalo se 14.220 odnosno 52,33 posto birača koji su imali prigodu glasovati na 32 izborna mjesta.

>>> FOTO: Pogledajte invaziju “turističkih” glasača iz Srbije u Vukovaru!

U svom prvom obraćanju u HRT-ovom Dnevniku 3 novi gradonačelnik Penava se zahvalio svim građanima Vukovara koji su mu poklonili svoje povjerenje. Penava obećava da će biti gradonačelnik svih građana i raditi na dobrobit svih građana Vukovara, kako bi od Vukovara napravili grad na koji će čitava Hrvatska biti ponosna. Također, obećao je da će svi učenici u Vukovaru najesen dobiti besplatne udžbenike.

Vukovar još jednom oslobođen!

Vijest o pobjedi Ivana Penave vrlo je emotivno primljena i kod koalicijskih partnera koji su podržali Penavu. Najemotivniji su bili HČSP-ovci koji su na svojim internet stranicama istaknuli kako je Vukovar ponovno oslobođen. “Pobjeda Ivana Penave u drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara vraća nadu, ne samo Vukovaru, nego i cijeloj domoljubnoj i državotvornoj hrvatskoj javnosti. Vukovar je simbol Hrvatske, i on jednostavno mora biti u rukama onih koji vole Hrvatsku, i koji se u Domovinskom ratu nisu borili protiv nje”, stoji u HČSP-ovom priopćenju.

Klikni LIKE za Grad Heroj!

Izabrani novi slunjski gradonačelnik i novi načelnik općine Sunja

Jučer je također održan drugi krug izbora za gradonačelnika grada Slunja i načelnika općine Sunja. Gradonačelnik Slunja u iduće tri godine bit će Jure Katić, a njegov zamjenik Zdravko Pavlešić, kandidati HDZ-a koji su sa osvojenih 1.120, odnosno 55,8 posto glasova na danas održanim izborima pobijedili SDP-ove kandidate Damira Vukovića i Marinka Radočaja. Odlučili su tako birači u drugom krugu izbora, na koji se danas od ukupno upisanih 5.071 odazvalo 2.600 birača (39,56 posto), izjavila je Hini zamjenica predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Slunj Zdenka Kovačević.

Grga Dragičević (HDZ) novi je načelnik općine Sunja, izabran danas u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora. Dragičević je dobio ukupno 1.063 glasa odnosno 48,63 posto, dok je njegov protukandidat Dalibor Medved (SDP) osvojio 1.054 glasa ili 48,22 posto, potvrdila je predsjednica općinskog izbornog povjerenstva u Sunji Nataša Brleković. Zamjenik novog načelnika biti će bivši sunjski načelnik Josip Kozarić (HDZ), koji je također bio kandidiran na listi koalicije HDZ-HSP AS.

>>> Stožer DORH-u: Abolirane četnike koji će doći glasovati u Vukovar odmah uhitite i sudite im!

Autor: Sloboda.hr/HRT