vukovar izbori srbi glasači vukovaru bitka za vukovar ivan penava željko sabo pinjuh gradonačenik gradsko vijeće

Izbori u Vukovaru poznati su po jednom fenomenu. Naime, na svakim dosadašnjim izborima u Vukovaru, masa Srba iz Srbije koji još uvijek imaju hrvatske dokumente organizirano dolazi na vukovarska birališta kako bi glasovali za srpske kandidate.

Tako je u Vukovaru i danas! Donosimo samo neke od današnjih fotografija iz Vukovara na kojima se može vidjeti prava invazija “turističkih” glasača iz Srbije u Vukovaru.

Taj fenomen se najbolje može vidjeti po registracijama automobila koji danas nalaze na ulicama grada Vukovara.

Klikni LIKE ako si za reviziju popisa birača u Vukovaru!

Činjenica o masovnim “turističkim” glasačima iz Srbije nosi sa sobom dva problema. Prvi je taj da broj glasova koje osvoje srpske liste ne odgovara stvarnoj slici grada, a drugi je taj što dobar dio tih Srba iz Srbije su zapravo abolirani četnici koji su tijekom 90-ih godina ratovali protiv Hrvatske i činili mnoge zločine.

>>> Stožer DORH-u: Abolirane četnike koji će doći glasovati u Vukovar odmah uhitite i sudite im!

Pogledajte galeriju fotografija snimljenih danas u Vukovaru! Za pogled kliknite na fotografiju.

[photomosaic ids=”6171,6170,6169,6168,6167,6166,6165,6164,6163,6162,6161,6160,6159,6158,6157,6156″]

 • Danas u 7 sati na vukovarskih biralištima započela je “bitka za Vukovar”, tj. bitka za gradonačelnika i novi sastav Gradskog vijeća koje Vukovarci opet nakon godinu dana biraju na prijevremenim izborima.

  Gradsko vijeće Vukovara, u kojem je većinu imala koalicija HDZ-HSP AS uz podršku nezavisnog vijećnika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, Vlada je raspustila još proljetos zbog nedonošenja gradskog proračuna te je razriješen i dotadašnji gradonačelnik Željko Sabo (SDP).

  >>> Sramota! Bivši četnici žele na vlast u Vukovaru!

  Za izbore za Gradsko vijeće Vukovara kandidacijske liste predali su grupa birača – nositelja Mirka Dugana, grupa birača – nositelja Andreja Georgievskog, koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ – nositelja Ivana Penave, koalicija HDSSB-HSP-A HSS-HZ-ABSH-OS-ZZH – nositeljice Slavice Jelinić, Naša stranka – nositelja Ljubomira Ajdukovića, grupa birača – nositelja Željka Pinjuha, koalicija SDSS-SNS-NSS – nositelja Vojislava Stanimirovića, te koalicija SDP-HNS-SU – nositelja Gorana Bošnjaka.

  U utrci za gradonačelničku fotelju šest je imena: nezavisni kandidati Andrej Georgievski i Željko Pinjuh te Slavko Mirnić iz Naše stranke, predstavnik koalicije triju srpskih stranaka Dragan Crnogorac, predstavnik koalicije predvođene HDZ-om Ivan Penava i dosadašnji gradonačelnik, a sada nezavisni kandidat, Željko Sabo.

  Sabo, iako član SDP-a, na izbore izlazi samostalno ne želeći opterećivati stranku nakon što je protiv njega na Županijskom sudu u Osijeku počelo suđenje za pokušaj podmićivanja dvoje HDZ-ovih vijećnika u vukovarskom Gradskom vijeću.

  Jedno od obilježja ovogodišnjih prijevremenih izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara je i gotovo potpuni izostanak predizborne kampanje.

  Prema podacima Ureda državne uprave u Vukovaru, u popisu birača grada Vukovara nalazi se 27.148 birača koji će danas moći glasovati na 32 glasačka mjesta.

  >>> Izbori u Vukovaru: Hoće li Hrvati dobiti “bitku za Vukovar”?

  Autor/Foto: Sloboda.hr